çiçek2

3 Ocak 2013 Perşembe

KOLAY BÖREK

KOLAY BÖREK

Sabah 06.00 da fırına verdim çocuklar okula ben işe gitmeden kahvaltı için yaptım ama o saatte o telaşla ancak bu kadar fotolayabildim :)

5 hazır yufka ve yukarıdaki malzemeler yani;
yoğurdun içine 3 yumurta biraz sıvıyağ koyup çırptım. Sonra baya büyük cam tepsiyi yağlayıp bir yufkayı serdim (kenarları dışarı bıraktım)yoğurt karişımından bolça sürdüm, 2. yufkayı parçalayarak serdim ve yine yoğurt sürdüm. 3. cüyede sürdüm ve telli kaşar, köy peyniri, çökelek (söylemeden geçemiycem trabzonda çökeleğe minzi  deriz) karışımının tamamını döktüm.4. ve 5. yufkayada yoğurt sürerek aşağıdaki gibi kapattım. Ha bu arada yufkaların aralarına küçük küçük tereyağı koymayıda unutmadım..


En üstüne kalan karışımdan , tereyağı ve susam koydum..
streçfilmle sarıp dolaba koydum sabah ev halkı miss kokulu böreğe uyandılar..ALLAH herkese huzurlu yuva, sağlıklı evlatlar, helal lokmalar, bol rızık versin AMİN...

5 yorum:

TATESAL dedi ki...

maşallah sabah sabah börekler yapılmış kahvaltılar hazırlanmış,ellerine sağlık canım,afiyet olsun....

meri dedi ki...

yakın olsaydık beraber kahvaltı yapar işlerimize giderdik ben sizin çok sevdim niye bilmiyorum ama.. Erzincan a 90 lı yıllarda 2 defa gelmiştim terminalin karşısında yoldan aşağı 2 katlı bahçe içinde evler vardı oraya gelmiştim ablam oturuyordu orada. Eniştem Maden şirketinde çalışıyordu. Çok sevmiştim oraları inş. tekrar yolum düşer..

Rümeysanın Elleri dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM NAR GİBİ KIZARMIŞ...

meri dedi ki...

teşkkürler daha güzeli senin olsun tatlı dilli arkadaşım

elmalı kurabiye dedi ki...

Trabzonlularda bu börek meşhur demek ki,3 yufkayla aynısını Akçaabatlı yengem yapar,parmaklarımızı yeriz,tabi peynir Rize den,tereyağ Trabzondan olunca tadı başka ne olabilir ki değilmi..sevgileirmle..