çiçek2

11 Ocak 2013 Cuma

KARIŞIK

 
 
 
 
 
 
Tereyağı, 1 soğan, salça kavrulur, yıkanmış doğranmış ıspanak eklenir neredeyse hiç su koyulmaz.Pişmeye yakın tuzu ve az pirinci eklenir..
 
 
bizim evde elmalı kurabiye canavarları olduğundan çokça yapılır, daha önce tarif vermiştim tık tık
 
 
 
yine tereyağında 4 kaşık mısırunu kavrulur azar azar sıcak su katılır, tuzda koyulur, pişince kaşar peynir ilave edilip servis edilir 

 
kış ve salep keyfi
 
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Turp, familyasındaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma rizikosunu en aza indirger: Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir.
o Yüksek oranda içerdiği antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikolarını da önemli ölçülerde azaltır.
o Turp, içerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca gebe kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.
o Turp, içerdiği yüksek orandaki potasyumla, yüksek tansiyonu düşürür.
o Turpun halk hekimliğinde geniş bir uygulama alanı bulunmaktadır: Bu uygulamaları şöylece özetleyebiliriz: Böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma yangılarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada kişilerin bolca turp yemeleri öğütlenmektedir. Ayrıca sıkılarak elde edilmiş turp suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir.
Dikkat: Turpgiller familyasındaki diğer sebzeler gibi, turp da bedenin iyot emilimini azaltır. Haftada 3-4 kezden daha sık turp yiyen kişilerin, iyotça zengin besinler ve iyotlu tuz almalarında yarar vardır. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde bu durum dikkate alınmalıdır
 
 
 
kızlarla ünlü Trabzon peynirlilerini götürüyoruz ama boyutlarına dikkat minnak yaptırdık

1 yorum:

Rümeysanın Elleri dedi ki...

meryem bende teryaglı, trabzon peynirli mıhlama istiyoruuuuum.