çiçek2

22 Ocak 2013 Salı

EZOGELİN, BALIK, SALATA

EZOGELİN ÇORBA

1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı yeşil mercimek
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı bulgur
Çorbanın suyu tuzu tamalanarak pişirilir.Küçük bir tavada tereyağı isterseniz sıvıyağda 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası nane, kırmızıbiber kavrulur tencereye dökülür isterseniz et suyuda kullanabilirsiniz.Çorba pişmeye yakın 1/2 limon suyu ilave edilir bi taşım kaynatılıp servise sunulur...
 
 
kaba saba soğanlı marul salata.
Bana mı öyle geliyor benim gibi düşünen var mı? Marulu incecik değil kalın kalın doğrayınca daha lezzetli oluyor..Kırmızı soğanlada dans edince kokusu sabaha bile çıkmıyo :))
İstavrite ne denmeli , hamsinin abisi mi ? abide abi, 2 kiloyu 4 kişi götürdük yani...
 
ekmeğimiz buğdaylı keşke beyaz ekmek hiç yemesek
 
Şükrolsun ALLAHIM verdiğin nimetlere

2 yorum:

BİRİNCİSİN dedi ki...

Ellerine sağlık.Hamsinin tamda yerindesiniz ama istavritte lezzetli balık,afiyet olsun:)Buğday ekmeğine bu ara taktım evde pişiriyorum arada.Dediğin gibi keşke beyaz ekmek hiç yemesek,sevgilerimle:)

pempe gönlüm sende dedi ki...

ahh nasıl canım çekti:) ben balığa hiç el süremeyenlerdenim:) böyle işte canım çekince ya balıkçılara, yada annelerden birine yalvararak yiyoruz ancak:)