çiçek2

6 Ocak 2013 Pazar

LİMONLU EKMEK

MALZEMELER: *2 çorba kaşığı tozşeker *3 çorba kaşığı kaynar su *1 çorba kaşığı kuru maya *2 adet yumurta az çırpılmış *250 gr elenmiş un *bir tutam tuz *1 adet limon kabuğu rendesi *90 gr yumuşatılmış tereyağı *üzerlerine sürmek için 1 yumurta sarısı YAPILIŞI: *Kaynar suda 1 çorba kaşığı şeker ve mayayı eritip maya kabarıncaya kadar ılık bir yerde 5-10 dk. dinlendirin, yumurtaları ilave edin. *Un,tuz, limon kabuğu rendesi ve kalan şekeri karıitırıp ortasını havuz gibi açın. Kabarmış mayayı ve tereyağını katıp yoğurun. *Hazırlanan hamuru, büyük,yağlanmış bir kaba alın.Kabın içinde çevirerek her tarafının yağlanmasını sağlayın.Üzerini örterek ılık bir yerde iki katı kabarıncaya kadar 1,5 saat gibi bekletin.(Hamurun yavaş yavaş kabarması için gece boyunca buzdolabında da dinlendirebilirsiniz) *Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, 2-3 defa hafif yoğurun ve istenilen büyüklükte parçalar ayırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Yine üzerlerini örtün ve iki katı kabarıncaya kadar 40 dk civarı dinlendirin. *suyla çırptığınız yumurta sarısını sürün önceden ısıtılmış fırıda 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirin.Ilık olarak sade, tereyağlı, reçelli, marmelatlı servis yapın...

Hiç yorum yok: