çiçek2

17 Ocak 2013 Perşembe

EVDE YOĞURT YAPIMI


5 kg. süt tülbentten geçirilir kaynamaya başlayınca  karıştırarak 5-10 dakika arası kaynatılır.Ilınmaya bırakılır , serçe parmağın eklem yeriyle kontrol edilir.Parmağı biraz ısıran sıcaklığa gelince yarım yemek kaşığı( bir önceki yoğurttan cam kavanozda ve buzdolabında sakladığımız) yoğurt mayasını
biraz sütle karıştırıp tencereye döküyoruz.Kapağını kapatıp iyice sarıyor sıcak bir yerde 8 saat bekletip bozmadan buzdolabında 3-4 saat sonra  tüketiyoruz. 

3 yorum:

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

Bende yoğurdumu hep evde yaparım en sağlıklısı bu :)

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Ohhh mis gibi yoğurt afiyet olsun canım...bende borcam tencerede mayalıyorum...annem mayaya biraz tuz biraz da şeker karıştırıyor çok hoş oluyor ama ben senin gibi sütle karıştırıyorum...hayırlı cumalar...

sarımutfak-hande dedi ki...

ev yoğurdu gibisi yok sağlıklı temiz leziz
ellerine sağlık