çiçek2

25 Mart 2013 Pazartesi

mercimek köftesi




işten eve gittiğimde yemeğim vardı ki pazar gününden pt yemeğini hazırlamıştım ama oğlum mercimek köftesi isteyince kıramadım tabii ve ortaya bu çıktı

öncelikle 1 kase kırmızı mercimek üzeri az geçicek şekilde tuzla pişirilir. Suyunu çekip iyice katılaşınca (bakın eğer mercimekler pişmemişse biraz daha sıcak su koyabilirsiniz) yarım kase köftelik bulgur koyulup ocak kapatılır. Mercimekle bulgur karıştırılıp soğumaya bırakılır.


ayrı bir yerde 4 büyük soğan( minik minik doğranmış)1 su bardağı sıvı yağla iyice kavrulur,1 dolu dolu kaşık acı biber salçası, 3 dolu dolu kaşık bunlar yemek kaşığı, domates salçasıyla karıştırılır. Kırmızı pul biberde eklenip kavurulur. 
Soğumuş dinlenmiş mercimek ve bulgura maydanoz, karabiber, kimyon, köfte baharıda eklenir hepsi beraber yoğurulur. vee serviiiss.. Afiyetler olsun efenim..

6 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

cok severım ellerıne sağlık

TATESAL dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık...ara sıra yemek yerine böyle güzellikler iyi oluyor bende kısır yaparım ama eşim sevmez,kızlarla yeriz oğlanıda alıştırıyorum oda bulgurcu ben gibi...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severim mercimek köftesini nefis görünüyor. :)

MAVİANNE dedi ki...

of of offf
fenalaştım ama şimdi
ne müthiş görünüyor
ellerine sağlık
aldım ağzıma attım ona göre :)

durme durme dedi ki...

Çok severim, yemeye doyamam ama yapmaya üşenirim. Ben de istiyorum:((Elinize sağlık. Sevgiler...

GüzelGül dedi ki...

ellerine saglik cok güzel görünüyor annemde SIK SIK böyle yapar cok severim :)

Mein Blog/Blogum