çiçek2

27 Mart 2013 Çarşamba

klasik bir menü

akşam yemeğine güzel bir mercimek çorbasıyla başlanır
mercimek biraz tuzla pişirilir, ezilmeye yakın tereyağı ve 1 kaşık salçası eklenir en son nanede koyulup afiyetle yenilir. Ben bu şekilde yapılmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yağı salçayla yakmıyorsunuz, mercimeği haşlayıp süzgeçten geçirip besin değerini azaltmıyorsunuz...


marul, maydanoz, nane karışımı kocaman salata


Akçaabat köftesi resimde görüldüğü gibi yarım kilo kıyma bayat ekmek, tuz, karabiber, 2-3 diş sarmısak iyice yoğrulup köfteler yapılır ve tavada güzelce kızartılır


ardından elticeğizimin elleriyle yaptığı laz böreği afiyetle yenilir



bi ara tarifini alırım ama yine ona yaptırırım :)

3 yorum:

selma tamer dedi ki...

elınıze sağlık laz boreğı dedın orda kaldım

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

son derece güzel bir menü.. çorbayı ben de hemen hemen böyle yapıyorum ve çorba konusunda size tamamen katılıyorum.. sevgiler..

ömür inandı dedi ki...

neler neler var hepsi inanılmaz iştah açıcı bayıldım:)ellerinize sağlık