3 Mart 2013 Pazar
pazılı burmalı
PAZILI BURMALI
2 tane orta boy soğan doğranıp biraz sıvı yağda sotelenip 1 kaşık salçayla kavrulur. Doğranmış pazılar eklenip hiç su koymadan pişirilir. Kendi suyuyla pişen pazıya az pirinç katılıp tuzu, baharatıda koyulup biraz daha pişirilip ocaktan alınır.
Not: İsterseniz pazıları haşlayıp sıkıp soğanlı iç yapabilirsiniz. Aynı şekilde pirincide haşlayabilirsiniz ama ben vitamini içinde kalsın diye açıkladığım gibi yapıyorum
Sonra görüldüğü üzere 2 ye bölünmüş yufkaya malzemeyi koyup az yağda alt üst kızartıyorum..Afiyetler olsun, ALLAH a şükrolsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
elıne sağlık tavadamı kızartıyorsun
maşallah canım kaç tepsi yaptın,nefis görünüyor :)
harika olmuş...ellerine emeklerine sağlık canım:)))))))))
Merhabalar,
Bloğunuzu yeni keşfettim. Çok güzel tarifleriniz var. Hemen izlemeye aldım:)))) Bu böreği çok ama çok severim. Ellerinize sağlık...
Bana da beklerim.http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Sevgiler...
Yorum Gönder