çiçek2

3 Mart 2013 Pazar

pazılı burmalı




 


 



PAZILI BURMALI

2 tane orta boy soğan doğranıp biraz sıvı yağda sotelenip  1 kaşık salçayla kavrulur. Doğranmış pazılar eklenip hiç su koymadan pişirilir. Kendi suyuyla pişen pazıya az pirinç katılıp tuzu, baharatıda koyulup biraz daha pişirilip  ocaktan alınır.
Not: İsterseniz pazıları haşlayıp sıkıp soğanlı iç yapabilirsiniz. Aynı şekilde pirincide haşlayabilirsiniz ama ben vitamini içinde kalsın diye açıkladığım gibi yapıyorum

Sonra görüldüğü üzere 2 ye bölünmüş yufkaya malzemeyi koyup az yağda alt üst kızartıyorum..Afiyetler olsun, ALLAH a şükrolsun...

4 yorum:

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık tavadamı kızartıyorsun

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

maşallah canım kaç tepsi yaptın,nefis görünüyor :)

marifet ellerimizde dedi ki...

harika olmuş...ellerine emeklerine sağlık canım:)))))))))

fatoşca tadlar dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu yeni keşfettim. Çok güzel tarifleriniz var. Hemen izlemeye aldım:)))) Bu böreği çok ama çok severim. Ellerinize sağlık...
Bana da beklerim.http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Sevgiler...