MALZEMELER:
*1/2 kangal sucuk
*1,5 tatlı kaşığı köfte baharı
*2 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı reyhan
*1/2 tatlı kaşığı kahvaltılık zahter
*susam
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı silkme yenibahar
*2 tatlı kaşığı nane
*2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
*2 tatlı kaşığı karabiber
*2,5 tatlı kaşığı kimyon
*ceviz kadar tereyağı, 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
*yarım çay bardağı kadar kaşar peynir rendesi bi o kadar da ezilmiş beyaz peynir
*1 çay bardağı kadar çeviz ve 1 çay bardağı fındık( robottan geçirdim)
*4 diş sarmısak( iyice ezilip minnak doğranır)
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 kavanoz tat domates salçası
*1 yemek kaşığı tat acı biber salçası
YAPILIŞI:
*Yapışmaz tavanın en altına yağları koyun üzerine bütün malzemeyi ekleyin. 15 dk. devamlı alt üst ederek orta ateşte pişirin, ılık veya soğuk emeğe sürün servis yapın isterseniz kanepe olarakta kullanabilirsiniz...Dolapta uzun süre saklayabilirsiniz.
HİKAYESİ:
19-20 yaşlarımda sırf kendi damak tadımdan yola çıkarak denediğim ki o zamanlar internet felan yok malum zaten küçük bi kasabada yaşıyorum başka şehirlerin yemeklerinden de bihamerim, bize gelen misafirler, arkadaşlar bayıldı .Sipariş bile alır ıldum. Tabi ilk yapışımla şimdiki arasında eklediğim çıkarttığım malzemeler olmadıda değil :) İşte böyle efenim..
*1,5 tatlı kaşığı köfte baharı
*2 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı reyhan
*1/2 tatlı kaşığı kahvaltılık zahter
*susam
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı silkme yenibahar
*2 tatlı kaşığı nane
*2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
*2 tatlı kaşığı karabiber
*2,5 tatlı kaşığı kimyon
*ceviz kadar tereyağı, 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
*yarım çay bardağı kadar kaşar peynir rendesi bi o kadar da ezilmiş beyaz peynir
*1 çay bardağı kadar çeviz ve 1 çay bardağı fındık( robottan geçirdim)
*4 diş sarmısak( iyice ezilip minnak doğranır)
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 kavanoz tat domates salçası
*1 yemek kaşığı tat acı biber salçası
YAPILIŞI:
*Yapışmaz tavanın en altına yağları koyun üzerine bütün malzemeyi ekleyin. 15 dk. devamlı alt üst ederek orta ateşte pişirin, ılık veya soğuk emeğe sürün servis yapın isterseniz kanepe olarakta kullanabilirsiniz...Dolapta uzun süre saklayabilirsiniz.
HİKAYESİ:
19-20 yaşlarımda sırf kendi damak tadımdan yola çıkarak denediğim ki o zamanlar internet felan yok malum zaten küçük bi kasabada yaşıyorum başka şehirlerin yemeklerinden de bihamerim, bize gelen misafirler, arkadaşlar bayıldı .Sipariş bile alır ıldum. Tabi ilk yapışımla şimdiki arasında eklediğim çıkarttığım malzemeler olmadıda değil :) İşte böyle efenim..
11 yorum:
çemene bayılırım ben,hep cevizle yaparız fındıklı ilginç :)
bayılırım çemene:)elinize sağlık
harika bir lezzet ama sucuğu anlayamadım....afiyet olsun....
gıda boyası konusunda haklısın...kızamık şekeri kullanarak masumiyet ekliyoruz belki ama onda da gıda boyası var...ender kullandığım için ara sıra göz zevkimize iyi geliyor...sevgiler...
Severim çemeni :) Elinize sağlık
Değerli Arkadaşım,
Ellerinize sağlık,çemen nefis görünüyor şuan olsada yesem diyorum, yarın kesinlikle deniyorum.Paylaşım için teşekkürler.Selamlar.
FARKLI BİR ÇEMEN TARİFİ,ELLERİNE SAĞLIK.DOLAPTA HAZIR BULUNMASI ARADA ÇOK İŞE YARIYOR,BİR DİLİM EKMEKLE KURTARICI:)AFİYET OLSUN.SEVGİLER:)
ağzımın suyu aktı ne kadar güzel
ellerine sağlık
sevgili blogcular Allah askina yeni icat edilen bu kahvaltilik tariflere çemen demeyin ,çemen bizim kültümüzde varolan geleneksel bir yiyecek ,kayserililer ve tokatlilar bu tarifin çemen olmadigini çok iyi bilir ama bilmeyenler gerçek çemeni bu tarif sanabilir ,lütfen iyi birseyler yapinda Türk mutfak kültürüne sahip çikin ,daha sonraki yillarda yunanlilarin baklavanin ve dönerin patentini alip sahip çiktigi gibi gerçek çemene de bir sahip çikan olursa kimse üzülmesin.
Leyli
adsız kardeşim tuhaf oldu ama adın olmayınca böyle oluyor asla kötü niyretim yok bu benim çemenim hikayesini okumadın sanırım. Tabiki Kayseri veya neresi ise o çemen olamaz ama bu benim çemenim
ÇEMENNN..çocukluğumun kahvaltı sofralarının baş tacı :)
http://hillnovember.blogspot.com/ burdan takip edebilirsin canım :) mesajını okudum..
Yorum Gönder