Malzemeler
5 adet yufka
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
peynir, maydonoz
Yapılışı
süt, yumurta, sıvıyağ çırpılır
fırın tepsisi iyice yağlanır, 1. yufka serilir sıvı malzeme bolca sürülür hatta kaşıkla dökülür.2. yufayada aynı işlem yapılır ayrıca peynir ve maydonoz karışımının yarısı dökülür.3. yufkada serilip sıvı karışımdan sürülür ve kalan peynir-maydonoz da dökülür.4. yufkada serilip sıvı karışım sürülür 5. yufka en üste serilip sıvı karışım sürülür ve en altta kalan yufkanın tepsinin kenarlarına taşan tarafları üste katlanır. Böreğin en üstüne kalan sıvı karışım sürülür, çörekoto da dökülüp 180-200 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder