çiçek2

21 Şubat 2013 Perşembe

bacaklı veya hulya

Yürekli lahana veya normal kara lahana hatta beyaz lahanadanda olur neyse ben kara lahanadan yaptım biraz tuzlu su kaynatılır içine temizlenmiş büyük büyük doğranmış lahanalar koyulur ve haşlanır. Tepsinin altına özellikle bayat ekmekler kare kare kesilir ve döşenir. Hafif diri kalan haşlanmış lahanalar kevgirle hafif sulu sulu ekmeklerin üzerine koyulur. Ben bol sarmısaklı seviyorum o yüzden bol sarmısak doğranır bol tereyağı isteyen sıvıyağlıda yapabilir gezdirilir. En üste yine bol limon sıkılıp servis edilir deneyin diyorum harika
oluyor..Unutmadan ben kırmızı biberde ekledim..
Biz Trabzonda buna hulya veya bacaklı deriz ilginç geldi dimi :)




4 yorum:

ömür inandı dedi ki...

ismi çok ilginç cidden:)elinize sağlık

BİRİNCİSİN dedi ki...

Değişik,denenmeli diyorum:)Ellerine sağlık.Üstüne tatlılarda ne iyi olur,laz böreğinden bende yerim bana
da ayır:)Afiyet olsun,sevgiler:)

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

sağlıklı bir sebze yemeği,daha ne olsun :)

tatesal dedi ki...

gerçekten çok ilginç...