çiçek2

5 Şubat 2013 Salı

BULGURLU KÖFTE

 
 
Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 yumurta
1 y.kaşığı irmik
un, tuz
5 adet soğan
3 y. kaşığı domates salçası
1 su bardağından 1 parmak aşağı sıvı yağ
yoğurt
 
bulgur önce sıcak suda bekletilir.Yumuşayınca 1 yumurta, irmik, tuzla yoğurulur.Hamurun kıvamına göre un eklenir (çok olmayacak) Yuvarlak yapılıyorsa olmuş demektir. ( çok katı olursa az su eklenebilir) Fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır tuzlu kaynar suda pişirilir.
 
 
 
pişen köfteler tabağa alınır
 
tavada sıvı yağ yarım ay şeklinde kesilmiş soğanlar iyice kavrulur sonra salça tuz, isteğe göre baharatla pişirilir.
Köftelere çok cıvık olmayan yoğurt sonrada soğanlı sos dökülerek servis yapılır. Bu tarifi bana momocuğun annesi vermişti. Momocuk kim mi?
 
 
 
bu arada peynirli mayalı pohaçada pişirilir.Tarif için bakınız.
 
 
 
ablam, eniştem, yeğenlerimle afiyetle yenilir
ALLAH' a şükür unutulmaz tabiki :)
 
kaşıklar ne alaka demeyin önden çorba verdim.
 
 


 
 

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Meryem abla,çok leziz görünüyorlar.Allah ağız tadınızı hiç bozmasın inşallah..

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Canım bulgur kfteyi bende dün misafirlerime yaptım .Afiyet olsun .ALLAH a emanet ol...

birincisin dedi ki...

Ellerine sağlık,bulgurlu köfteler iştah açıcı:)Poğaçalar da puf puf nasıl lezzetli görünüyorlar.Afiyet olsun.Selam ve sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Köfteler şahane! ne güzel kızarmış poğaçaların maşaAllah. :) orada bir de tramisu gördüm... hiç dayanamam. :))
Afiyet olsun hepinize de, ellerine sağlık