Malzemeler
250 gr.hamsi (kılçığı ayıklanmış yıkanıp 2 ye bölünmüş)
2 çorba kasesi mısır unu
1/2 demet maydanoz
5-6 tane taze soğan
5-6 yaprak pazı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
isteğe göre taze nane
tuz
Yapılışı
malzemelerin hepsi karıştırılır. Suyla yoğrulur.Ne çok cıvık ne de katı olur. Elimizle şekil verip
tavada kızdırdığımız sıvı yağda alt üst kızartırız.
Afiyet olsun efenim, mutlaka deneyin
3 yorum:
merhabalar...
hamsinin en cok sevdigim pisirme seklidir bu ,,,
iyiki gelmisim bloguna...iyiki hatirladim..
ilk firsatta bende kizarticam,,,aynen boyle:)))))))
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
Ellerin dert görmesin Meryem abla Annem gelsin yaptırayım bari.Ben hala iş yapmama orucundayım da :))
Yorum Gönder