çiçek2

27 Kasım 2014 Perşembe

Hamsi Kuşu


Malzemeler
250 gr.hamsi (kılçığı ayıklanmış yıkanıp 2 ye bölünmüş) 
       2 çorba kasesi mısır unu
       1/2 demet maydanoz
5-6 tane taze soğan
5-6 yaprak pazı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
isteğe göre taze nane
tuz


Yapılışı
malzemelerin hepsi karıştırılır. Suyla yoğrulur.Ne çok cıvık ne de katı olur. Elimizle şekil verip
tavada kızdırdığımız sıvı yağda alt üst kızartırız.
Afiyet olsun efenim, mutlaka deneyin


3 yorum:

Cihanin Bahcesi dedi ki...

merhabalar...
hamsinin en cok sevdigim pisirme seklidir bu ,,,
iyiki gelmisim bloguna...iyiki hatirladim..
ilk firsatta bende kizarticam,,,aynen boyle:)))))))

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

nagehan baskurt dedi ki...

Ellerin dert görmesin Meryem abla Annem gelsin yaptırayım bari.Ben hala iş yapmama orucundayım da :))