çiçek2

29 Kasım 2013 Cuma

güzel günler

 
uzun bir aradan sonra fırsat bulup olup bitenleri paylaşıyorum :)
Bu güzeller güzeli benim yeğenim, telaşlı bir hazırlıktan sonra çok güzel bir kına yaptık tam bir Müslümana yakışır şekilde oldu.Allah bizlere de böyle evlat nasip etsin. Pazara nikahı var yani telaş bitmedi :)



Eşimin yeğeninin dünyalar tatlısı kızı oldu kendi torunum olsa bu kadar severim Allah ın hediyesi bebişimize bebek mevlütü yaptık
 
vee daha önce hikayelerini yazdığım 10 yıllık, bu günün leyla ve mecnununun nişanlarını yaptık. Canlarım benim sizi birarada görmek bilseniz beni ne kadar mutlu etti..




Bu hızlı tempoda ben epey hasta oldum(eşimin deyimiyle kelebekmişim ) ama hiç anlatıp başınızı ağrıtmıyayım..

 
Tabi hem işe git hemen hemen her akşam ve   her hafta sonu ev işi ve sosyal faaliyetler annca böyle pratik mamalar yapıldı.Resmen evde balık şenliği vardı. Artık sevgili isyanlarda balık demeye korkuyorum. Bilmiyor ki yarın gitmem gereken bi nişan daha var üstelik özel şoförüm de kendisi olucek ha haayy..
Çok şükür iki taraftanda kalabalık aile olunca etkinlikler bitmiyor.Ha araya 2 de d.günü sıkıştırdık :)
 




bunuda yemesi iyide sonrası topla çöpe at..
 
soğan faydalı dediysekte oğlum abartmış




sevgili iş başında kolay mı aile reisi olmak sen pişiricen biz ...
 
her defasında sigara böreği için eve gelen yufkalar nedense tepsiye girip peynirli börek oldular.
Ama  dün geleni sardım hatta yarısını da kızarttım ama yine sevgiliye nasip olmadı. Görüldüğü üzere elimden geleni yapıyorum :))



margarin kullanmıyorum herşeye herşeye tereyağı benimde ahırda ineğim yok yani araştırdım çok da güzel sıvıyağlı tarifler buldum hemen denedim: 2 yumurta ki 1 nin sarısı üstüne, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı yoğurt, azıcık tuz, kabartma tozu,2,5 bardak un, içine peynir olduda bittiii.


çoştum mu tam çoşarım...yine sıvıyağlı tatlı kurabiye yaptım: 1 limon kabuğu rendesini 2 çay bardağı şekerle iyice ezdim,1 yumurta, kabartma tozu,1 çay bardağı sıvıyağ, 2,5 su bardağı un. Şekil verin 160 derecede 20 dk pişirin.

Kremalı, meyveli kup:
1 yumurta
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1/2 s. bar. şeker
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 orta boy kivi
4-5 kayısı
7-8 çilek
10-15 ahududu

Tencereye unu, şekeri, sütü, yumurtayı ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz  olana dek pişirelim Kremayı ateşten alıp soğutalım.Vanilyaları ve hindistan cevizini ekleyip mikserle 1 dakika çırpalım. Bir kapta soyulmuş meyveleri ince ince dilimleyip kuplara biraz meyve biraz krema şeklinde koyalım. Bir kaç saat dolapta kaldıktan sonra servis yapalım.
Ben evde hangi meyveler versa onları kullandım

 
aaaayyy daha yazamıycam çok uzun oldu. Allah a   emanet olun kızlar...
 
 

5 yorum:

Pembe Kreasyon dedi ki...

Bir yıl yazmasanız da yeter hani bu kadar yazı :)

Adsız dedi ki...

ÇALIŞIRKEN BÜTÜN İŞLERİ YETİŞTİRMEK ZOR, KOCAMAN BİR MAŞAALLAH SANA!! :))Allahtan eşin elinden geleni yapıyor anlaşılan.. eşlerin birbirine desteği manevi kuvvet. Allah muhabbetinizi artırsın.. yeğenine hayırlı mutlu bir evlilik diliyorum Rabbim iki cihan saadeti versin.. mamalara diyecek yok hepsi birbirinden lezzetli... tarifleri sonuna doğru okumaya üşendim inanan! :))yaparken bir ara uğrarım yine.. ellerine emeğine sağlık Meryem'imin adaşı çok seviyorum seni! :)))

öce dedi ki...

önce geçmiş olsun diyorum. yokluğunun nedeni hep hayırlı işlerle olsun İnşeAllah. kendine iyi bak ve bu kadar düğünün arasında iyi eğlen. sevgilerimle...

siyah kuğu dedi ki...

Canım dünyalar güzeli yeğenine Allah mutluluk versin daim etsin inşAllah yeni doğum yapan eşinizin yeğeninede Rabbim bebeğine sağlık ,huzurve hayırlı bir ömür versin yiyeceklerede baktım baktım midem gurul gurul etti:==)) ellerinizze sağlık hayırlı pazarlar öpüyorum.

TATESAL dedi ki...

Offf offf yarama bastın...ben artık bu sene zor çalışıyorum inan...emekli olsam keşke...22.yılımı çalışıyorum ama yaştan daha var 6 yıl...Allah sağlık versin ama yaşımız tamam aslında...eskiden ne güzel hanımlar 20 yılda emekli oluyordu...yoruldum artık gitmiyor...sende maşallah enerji çok ne kelebeği...bu kadar koşturmaya duvar olsan dayanamazsın bende sık hasta olurum...vücut direncimiz düşük...yinede rabbim dermansız dert vermesin sultanım 4+4 lüksün...mamalar süper..balık enfes daha ne olsun...