çiçek2

1 Kasım 2013 Cuma

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI




KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI

Malzemeler:
*300 gr kadayıf
*6 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı tereyağı
*1,5 su bardağı ceviz veya fındık

Hazırlanışı:
1-Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca ufalayabilirsiniz.
2-Tencereye yağı, kadayıfı şekeri koyup pembe oluncaya kadar kavurun ve cevizini ekleyin.

Muhallebisi:
*1 kg süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 küçük paket krema

Hazırlanışı:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin ve soğutun. Sonra içine kremayı ekleyip mikserle çırpın
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfıda serin , bittiii.

Not: Taze yapın kullanın durdukça kadayıfın çıtırlığı kayboluyor ama artan kadayıfı hava almıycak şekşlde epey gün saklayabilirsiniz...

3 yorum:

selma tamer dedi ki...

OO MERI COK SEVERIM ELINE SAĞLIK

özlem berberoğlu dedi ki...

ellerine sağlık, afiyet olsun İnşaAllah. ben yaptığımda nedense bazen kadayıfa koyduğum şeker çok sert oluyor. pek tutturamıyorum.

Ben İyisimi dedi ki...

Bayılırımmmm :) Güzel mavi dilekler için de çoooookk teşekkür ederim :)