1 Kasım 2013 Cuma
KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI
KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI
Malzemeler:
*300 gr kadayıf
*6 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı tereyağı
*1,5 su bardağı ceviz veya fındık
Hazırlanışı:
1-Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca ufalayabilirsiniz.
2-Tencereye yağı, kadayıfı şekeri koyup pembe oluncaya kadar kavurun ve cevizini ekleyin.
Muhallebisi:
*1 kg süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 küçük paket krema
Hazırlanışı:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin ve soğutun. Sonra içine kremayı ekleyip mikserle çırpın
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfıda serin , bittiii.
Not: Taze yapın kullanın durdukça kadayıfın çıtırlığı kayboluyor ama artan kadayıfı hava almıycak şekşlde epey gün saklayabilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
OO MERI COK SEVERIM ELINE SAĞLIK
ellerine sağlık, afiyet olsun İnşaAllah. ben yaptığımda nedense bazen kadayıfa koyduğum şeker çok sert oluyor. pek tutturamıyorum.
Bayılırımmmm :) Güzel mavi dilekler için de çoooookk teşekkür ederim :)
Yorum Gönder