çiçek2

26 Ağustos 2013 Pazartesi

siron, beşamel sos,sütlaç











bahçemdeki çam ağaçları bana fıstık hediye ettiler..

SİRON YAPTIM ŞÖÖYLE:
sironlar hazır alınır ki hiiç gerek yok yufka açıp kurutmaya ama şunuda söyliyim marketlerden değilde yufkacılardan alın onlar bu işi biliyor.
Sironlar dik olarak tepsiye konulur
üzerine kaynar suda eritilmiş tereyağı gezdirilir (sironlar yarıdan fazla suyda ulucak)
kabın üzeri kapatılır ve soğumaya bırakılır (ben ılık ılık severim)
sonra sarmısaklı yoğurt (sarmısaksızda olur ) dökülür
tavada tereyağı (sıvıyağda olur) çok veya az hatta salçasız sadece kırmızı pul biberle nanede koyulabilir ki ben her türlüsünü denedim hepsinide sevdim :) servis yapılır..

BEŞAMEL SOSLU MAKARNA:
* öncelikle makarnayı haşlayın ve süzdürün
beşamel için
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı tereyağında kavrulur
* üzerine 2 bardak sütle (kıvamına göre azaltılıp çoğaltılabilinir) katı olmayan muhallebi yapılır.
Not: sütü yavaş yavaş hatta kaşık yardımıyla dökün.
 *borcamı yağlayın ve makarnanın yarısını dökün
*bir kat tellenen kaşar peynir ve minik minik 4-5 parça tereyağı koyun
*geri kalan makarnayıda koyup peşemer sosu dökün
*180 derece iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun güzeller..

SÜTLAÇ:

her ne kadar göz kararı yapsamda 

* 3 kilo süt
*1 kase pirinç
*1 kase şeker
ama kase çok büyük değil çok dolu değil şekerin tadına bakın anacıklarım :)
    öncelikle sütte pirinç pişirilir sonra şeker koyulur biraz katılaşınca sıcak sıcak kaselere boşaltılır isteğe göre tarçın ve kavrulmuş fındıkla yenilir.

TEPSİDE ETLİ PATATES

  istediğin kiloda kuşbaşı et 1-2 adet soğan, tereyağı ve salçayla kavrulur.
ben önce eti yıkayıp süzdürüp kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyorum sonra yağı soğan ve salçayı ilave ediyorum.
Tepsiye doğranmış patateslerin ortasına eti koyup karıştırıp yağını, tuzunu, suyunu ekleyip üzerine yeşil hatta kırmızı biber, domates doğrayıp 180 derecede pişiriyorum.Piştiktn sonra maydanoz kesiyorum..

TATLILAR

*Efenim tatlılar elticiğimle bayram hazırlıklarımızdan..

şimdilik bu kadar aslında birikmiş çok resim var ama..Sevgilerimle hoşçakalın...

12 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerinize sağlık.Ne güzel tarifler var,Emek verilerek yapılan her şey güzel olur bence.Sevgi ve selamlarımla...

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Ablacım beni neden çağırmadın hepside birbirinden lezzetli duruyor.süpersin.süper...

reyhane dedi ki...

Sütlaçı not aldım yapacağım,teşekkürler

TATESAL dedi ki...

Hepsi süper ellerine sağlık afiyet olsun...

meri dedi ki...

hepinize yeter hadi gelin

resim defterimm dedi ki...

Ellerinize sağlık süper hepsi :)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Hepsi çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

Siloru çok severim Adapazarında alışmıştım, kaç senedir yemedim ya!! oldumu şimdi?? :)) beşamel soslu erişte nasıl oluyor? mutlaka çok lezzetlidir. Hepside harika afiyet şeker olsunn! :)

Unknown dedi ki...

peşemer sos değil de başemel sosu değilmiydi o yav.demek ben yanlış biliyordum bilmem ki he ayrıca hepsi harika görünüyor sabah sabah canımı çektirdin iyimi :D

meri dedi ki...

doğru sinem haklısın ama bu benim diyişimdi hemen düzeltiyorum : D

Unknown dedi ki...

yav sakın alınma kırılma ben yanlış yazdın sandım ya :( bu internet ne melet birşey ya yeminle art niyetle sölemedim ben onu çokkkkkkkkkkkkk özür dilerim seni kırdıysam

meri dedi ki...

sinemcim kırılmadım aksine düzeltmene sevindim hatta kendi kendime güldüm canım benim google amcaya sordum düzelttim teşekkürler tatlım