çiçek2

2 Nisan 2013 Salı

Portakal reçeli



evde reçel meçel kalmayınca internete de bakmayıp kafamdan evde ne varsa yapıyım dedim sonuç reçelden çok marmelat gibi oldu çünkü suyunu az koymuşum ama lezzeti harika oldu.Zaten az yapmıştım bir dahakine tecrübeden dolayı daha çok pişiririm inşallah.



6 subardağı şeker 
4 su bardağı su (ben 2 koydum katı oldu siz 4 koyun)
tencereye koyulur şekeri eriyip hafif kaynayınca
6 adet kabukları tamamen soyulmuş küçük küçük doğranmış
portakallar ilave edilir ve kabarıp köpürünce kadar pişirilir.
tabağa alınıp katılığına bakılır.Kıvamı olunca (ocağın altı normal bir şekilde yanıyor) ister limon ister limon tuzu koyulup biraz daha pişirilir ve altı kapatılır.Soğuyunca kavanoza koyulup saklanır.
1 çay kaşığı kadar limon tuzu koydum...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIMMM