çiçek2

10 Nisan 2013 Çarşamba

tomara tavası ve akşam ki faaliyetler..



eveet dün (salı) iş arası pazara çıkıldı yukarıda gördüğünüz 'tomara'lar alındı..Bilgisayar bile beni uyarıyor tomara nedir diye kırmızı çizgi çekiyor ha haaayy.. Yine yöresel bir ot genelde dere kenarlarında bayırlarda başıboş yetişiyor yani gayet özgür bir ot tam karadenizli gibi..



işten eve gelince ilk iş pazardan aldığım tomaraları yıkayıp suya koymak oldu


sonra süzdürüp tuzlu kaynamış suda haşladım hemen 10-15 dk da haşlanıyor zaten sonra soğutup dondurucuya koydum yemeğim olmadığında veya kahvaltıda tavada kızartıp yiycez inşallah..Nasıl mı zaten tuzlu suda haşladığım için bi daha tuz koymuyoruz biraz mısırunluyoruz yağladığımız tavada alt üst kızartıp en son yumurta kırıp mmmm yiyoruz ki ben bayılırım..




soğanlar temizlendi dolaba koyuldu
nohut tuzlu suya koyuldu pişirilip dondurucuya koyulacak, ıspanaklar yıkandı ve sirkeli suya koyuldu..Sütlaçlar yapıldı.


tereyağı çoook beğenildi hemen saklama kapında günlük kullanımlara ayrılıp yerini aldı bu arada Emine Teyze sen çok yaşa Allah uzun sağlıklı ömür versin ki bize tereyağı yapabil... :)


bu kadar işin sonunda en pratik akşam yemeği hazırlanıyor artık ALLAH ne verdiyse


geç saatte sabah için kurabiye yapıldı iyi oluyor kahvaltı yapmayan geç kalan çocuklar arabada yiyorlar ama babamız kızıyor bu arabayı size temizleticem diyor ama her pazar baba oğul temizliyor benden fayda bekleyen ooooo



11 yorum:

Unknown dedi ki...

AFİYETLER OLSUN MERİM EMİNE TEYZEN HARİKAYMIŞ:)SEN ARABAYA KURUL OTUR KİM TEMİZLERSE TEMİZLESİN BOŞ VER SEVGİLERİMLE CANIMM

meser dedi ki...

egeli olarak otlara ayrı bir ilgim var ama "tomara"yı ben de ilk kez duyuyorum.Belki de yöresel adı farklıdır. Pazarlıkları afiyetle yeyin :)

Unknown dedi ki...

resimler çok güzel kurabiyelerde harika görünüyor ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Meyemcim çıkmışmı kaldirikler!? :) ooo hemde ne lezzetli olur.. Biz yumurtalı yapıyoruz. Yapraklarındanda anneannem ve annem dolma sararlar. sarımsaklı yoğurta tadına tat katar. afiyetle yiyin canım. :)

Unknown dedi ki...

bu ne hamaratlık döktürülmüş:)
tereyağı çok iştah açıcı görünüyoryaa :)

tatlı sefam dedi ki...

hangı bırınr yorum yapayım ben de sasırdeım bayağı falıyet varmıs

Marifetane hobi dedi ki...

Hepsi nefis görünüyor afiyet şifa olsun arkadaşım.

TATESAL dedi ki...

Ellerine sağlık harika mamalar afiyet olsun....otu hiç duymamıştım yöresel olsa gerek sevgiler

meri dedi ki...

hadi gelin kızlar hep beraber afiyet olsuuun

balböcükleri dedi ki...

insanı acıktıran postlardan.ellerine sağlık.

LeylaK dedi ki...

oooo, tomara tavası da ne yenirdi ha şimdi :)