Evde fazla armut olunca değerlendirdim.
2, 2.5 kilo kadar armut
4 veya 5 tane elma koymaya bilirsiniz de
4 su bardağı su
5 su bardağı kadar şeker
1 adet tarçın çubuğu
4 veya 5 adet karanfil
Karanfil ve tarçın isteğe bağlı
yarım limon , 2 adet limon tuzu
Yapılışı
Kabukları soyulmuş rendelenmiş meyveler suyla 1 saat kısık ateşte pişirilir.iyice ezilen meyvelere karanfil, tarçın çubuğu, şeker dökülüp 30 dk daha pişirilir.Yarım limon sıkılıp 2 adette limon tuzu eklenip 7, 8 dk daha kaynatılıp kapatılır. İçinden tarçın ve karanfilleri almayı unutmayın.Afiyet olsun.
Bu kadarcık oldu iki kase.
2, 2.5 kilo kadar armut
4 veya 5 tane elma koymaya bilirsiniz de
4 su bardağı su
5 su bardağı kadar şeker
1 adet tarçın çubuğu
4 veya 5 adet karanfil
Karanfil ve tarçın isteğe bağlı
yarım limon , 2 adet limon tuzu
Yapılışı
Kabukları soyulmuş rendelenmiş meyveler suyla 1 saat kısık ateşte pişirilir.iyice ezilen meyvelere karanfil, tarçın çubuğu, şeker dökülüp 30 dk daha pişirilir.Yarım limon sıkılıp 2 adette limon tuzu eklenip 7, 8 dk daha kaynatılıp kapatılır. İçinden tarçın ve karanfilleri almayı unutmayın.Afiyet olsun.
Bu kadarcık oldu iki kase.
2 yorum:
Armut marmelatını severim.Ellerinize sağlık...
daha önceden hiç tadına bakmadığım bir lezzet. Bu tarif aklımda olsun da evde armut çok olunca bende yapayım :)
sevgiler...
Yorum Gönder