çiçek2

11 Eylül 2015 Cuma

Armut marmelatı

 Evde fazla armut olunca değerlendirdim.
 2, 2.5 kilo kadar armut
 4 veya 5 tane elma koymaya bilirsiniz de
 4 su bardağı su
 5 su bardağı kadar şeker
 1 adet tarçın çubuğu
 4 veya 5 adet karanfil
 Karanfil ve tarçın isteğe bağlı
 yarım limon , 2 adet limon tuzu

Yapılışı
Kabukları soyulmuş rendelenmiş meyveler suyla 1 saat kısık ateşte pişirilir.iyice ezilen meyvelere karanfil, tarçın çubuğu, şeker dökülüp 30 dk daha pişirilir.Yarım limon sıkılıp 2 adette limon tuzu eklenip 7, 8 dk daha kaynatılıp kapatılır. İçinden tarçın ve karanfilleri almayı unutmayın.Afiyet olsun.

Bu kadarcık oldu iki kase.

2 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Armut marmelatını severim.Ellerinize sağlık...

Blogcu Sultan dedi ki...

daha önceden hiç tadına bakmadığım bir lezzet. Bu tarif aklımda olsun da evde armut çok olunca bende yapayım :)
sevgiler...