çiçek2

28 Kasım 2014 Cuma

palamut ekşili



canlı canlı palamutlar
hem yemelik hem dondurucuya koymalık
Dondurucuya olduğu gibi koyun. Çıkarttığınızda aynı lezzeti bulacaksınız..


PALAMUT EKŞİLİ:
Tepsiye  iki soğan doğrayın biraz sıvıyağla soteleyin. İki domateside küçük küçük doğrayıp koyun.Üzerine İster halka halka ister ortadan ikiye ayırdığımız balıkları koyup tuz, kırmızı biber, maydanozla biraz pişirin, pişmeye yakın limonla süsleyip biraz daha sıvı yağ da ekleyip az daha
 pişirin.Ben bazen 2-3 adet fesleğen 1-2 defne yaprağı da kullanıyorum
Berbat anlattığımın farkındayım ama çok uykum var :) 

27 Kasım 2014 Perşembe

Hamsi Kuşu


Malzemeler
250 gr.hamsi (kılçığı ayıklanmış yıkanıp 2 ye bölünmüş) 
       2 çorba kasesi mısır unu
       1/2 demet maydanoz
5-6 tane taze soğan
5-6 yaprak pazı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
isteğe göre taze nane
tuz


Yapılışı
malzemelerin hepsi karıştırılır. Suyla yoğrulur.Ne çok cıvık ne de katı olur. Elimizle şekil verip
tavada kızdırdığımız sıvı yağda alt üst kızartırız.
Afiyet olsun efenim, mutlaka deneyin


14 Kasım 2014 Cuma

cuma



Cuma bir dönümdür
Cuma bir bayramdır
Cuma kulluğunu hatırlamaktır
Cuma cemaat namazıdır
Cuma Allah a şükürdür
Cuma sevinçtir
Cuma mübarek gündür

ALLAH U AZİMİ ŞAN Cuma hürmetine bizleri bağışla
şu taştan ibret almayı nasip eyle....

9 Kasım 2014 Pazar

süpriiiz

 pastırma sıcakları bana süpriz yaptı
yazın malum sebepten boyatamadığımız çocukların odası boyandı ama ...

cuma günü ben işteyken eşim arkadaşını alıp eve gidiyor ve ben eve geldiğimde ev bu haldeydi yataklar bile tam kaldırılmamış üzerleri örtülmüş kendilerince bütüün önlemleri almışlar  pehh :(
 salon 2 gün yatakhane modundaydı.


ben mi 
pazar akşamı bitmiş bir halde
çerez
battaniye
kumanda
:)

1 Kasım 2014 Cumartesi