çiçek2

23 Mayıs 2013 Perşembe

içimden geldi ;)



Tatlı dil, üslup insanı görmeden de sevdirir. Blog yazmaya başlamadan iyi bir okuyucuydum insanların duyguları yazılarına, güzel görüşleri resimlerine yansıyordu.O kadar hoşuma gidiyor ki  onları tanıyor yıllarca evlerinde, ruhlarında dolaşmış gibi hissediyordum.Sonunda ben de komşuları olayım dedim. Kimileri hemen kucak açtı tanıştı, hoşgeldine geldi. Evlerine konuk etti. Kimilerine hep ben gittim onlar bana gelmeyerek aslında seninle görüşmek istemiyorum mesajını verdi ki olabilir. Öyle konuları paylaşıldı ki en yakınına anlatamadığını onlarla konuştuk. Dertleri derdim oldu, hayat hikayeleriyle gecelerimi meşgul ettiler sabahı zor bekledim , sonrasında ne yaptı acaba dedim. Her gün görmezsem merak ettiklerim var mesela ama sivri dilli, görgüsüzce yorum yapanlarda var. Tatlı dilli görünüp aslında kalbimi sızlatanlarda oldu gerçi bir kaç yorumu geçmemiştir ve asla kötü bir şey denmemiştir ama ben görmesemde üslubundan anlıyorum. 
Demem o ki kişi kendini belli eder ne yaparsa yapsın kişilik saklanmıyor. Ben çemkirmeyi sevmem hep dünya bir küçük mola diye düşünürüm az sabret otobüs hareket edicek derim. Çok şükür hayatımda kimsenin ahını almadım ama ahımı alanlarında Rabbim bu dünyada cezalarını bana gösterdi. 
Kalplerimizi şeytandan korumak için önce ALLAH a sonra onun yarattıklarına sevgimiz olmalı..
Gülümsemeniz dileğiyle...



14 yorum:

Adsız dedi ki...

ne güzel yazmışsın

Saadet-i Müstesna dedi ki...

inşallah tatlı dilimizi muhafaza edenlerden olur, blog arkadaşlığımızı daimi hale getirebiliriz. :)

birincisin dedi ki...

Yazının sonunda ki dileklerine aynen katılıyorum.Yaradanı sevmeli yaradandan ötürü dememiş mi Mevlana..Otobüs hareket edecek evet ,hepimiz için böyle çok güzel bir benzetme olmuş Meryem'cim.Allah daima iyilerle karşılaştırsın,kötülere sabır..:)Hayırlı Sabahlar:))

birincisin dedi ki...

Canım ya ,bilirsin gerçi o söz Yunus Emre'nin şiirinden:)Şu an Mevlanayı anlatan bir kitap var elimde kafam gitti:))Öpüyorum,sevgiler:))

ömür dedi ki...

gerçekten içinden gelenleri yazmışşsın beğendim:)sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım..

Haklısın sana fazla gelip yorum yazamıyorum (yazamadım) ama bu seni sevmiyorum ve seninle görüşmek istemiyorum anlamına asla gelmiyor bilesin. Zaten tatlı üslubunun hemen farkına varmıştım. Hem ismin hem mizaç olarak seni kendime çok yakın buluyorum. Bulduğumdan dolayı unutamadıklarımdansın. Ve blog aleminde en sevdiğim bloggerlerdensin. Şunu iyi bil ki, gönlünün/ruhunun güzelliğini çok güzel yansıtıyorsun. Seni her ne kadar görmemiş olsamda, yine de görebiliyorum gönlünün güzelliğini. Sevgili arkadaşım eğer kalbini kırdıysam, üzdüysem, incittiysem lütfen hakkını helal et canım. Seni Mevlamın rızası için seviyorum arkadaşım.

Yazan: Kelamdan kaleme dökülen bloğun sahibi (idim)..

meser dedi ki...

gülümseyerek selam ediyorum..

tatlı sefam dedi ki...

yazdıklarına aynen katılıyorum

gooogoook dedi ki...

Sevgili Meri, ben de sizin gibi düşünüyorum, bazen benim de çok sık ziyaret ettiğim, beni etmedi, ya da ben onu ihmal ettim. Aslında farklı değil gerçek yaşamlarımızdan zira yeri geliyor bazen gün içinde kardeşlerimizi bile unutabiliyoruz onun gibi düşünün, olmasa daha iyi ama oluyor işte.. Olsun insan gönülde kaldığı yeri bilir bence;) hani bazı arkadaşlarımız vardır, biz onu her zaman aramayabiliriz ama gönlümüzdeki yeri ayrıdır. Ben öyle düşünerek hallettim bu işi;) İşte o kalp var ya hep olmalı, hep, hep;) Sevgiler, selamlar.

Banuca dedi ki...

Ayyy... bana da taş attın mıııı :(
Ben yetişemiyorum anacım bütün bloglara :( Sen geliyorsun hep ama, ben.... :(
Affet sen beni olur mu :)
Spiral hortum bize sevgilerini mi sunuyor yoksa başka anlamı mı var :) Alemsin...

meri dedi ki...

kelamdan kaleme dökülenler sen kapattın biliyorum ama özlüyorum işte..Banu kalbini biliyorum.Arkadaşlar hepinize teşekkürler, sarılıyorum size :)

Adsız dedi ki...

allah razı olsun o ne güzel empatidir ne güzel insanlıktır ne güzel düşüncedir umarım niceleri sana olsun hepimize hak eden herkese olsun başta ahiret sonra dünya hayatı olsun inş...gurur duyman asıl beni onure etti en büyük mutluluk da yazdığın yorumdu bunu bilmeni isterim

Unknown dedi ki...

SÖYLEYEN SÖYLEDİĞİNDE KALSIN BOŞ VER GÜZEL KALPLİM SANA SEVGİLERİMİ İLETİYORUM

reyhane dedi ki...

Hayat böyle maalesef