çiçek2

27 Şubat 2016 Cumartesi

Haşhaşlı çörek
1 s. Bardağı ılık süte 1paket instent maya 2 y.kaşığı şeker karıştırıp 5 dakika bekletin . Yoğurma kabına 7 , 8 su bardağı un bu un olayı biraz hamura koyulan sıvılara göre değişebiliyor. 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurtanın beyazı sarısı üstüne sürülecek. 1 tatlı kaşığı tuz, 5 dakika beklettiğimiz karışım 1 su bardağı ılık su. Ele hafif yapışacak hamur yapıyoruz. Unu azsa siz ekleyin. 1 saatte mayalanıyor.
Mayalanan hamurdan portakaldan küçük bezeler yapın. Ezilmiş haşhaşı 1/2 sıvıyağla karıştırın ayrıca kaseye de bezeleri açmak için sıvıyağ koyun. Herbir bezeyi önce oklavayla açın sonra bolca sıvıyağ sürerek elinizle genişletin.üzerine bolca haşhaş sürün. Herbir bezeye aynı işlemi yapıp istediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Tepsidede 10-15 dadika bekletip 190-200 derecede pişirin.
Kusura bakmayın pc değil telefondan yazıyorum çokta yorgunum . Bilmem yazabildim mi.
Aslında bir çok haşhaşlı tarifim var hepside güzel oluyo tavsiye ederim.

4 yorum:

Hazır Yufkadan Börek Tarifleri dedi ki...

Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

Adsız dedi ki...

Yaşam alanlarında kullanılan, yaz – kış istenilen sıcaklık ayarı ile çalışan klimalar, iklimlendirilmek istenilen mekânda ve dış ortamda mevsim koşullarına göre farklı hava şartlarına maruz kalırlar.daha fazlası için
http://www.klimaservis.com/klima-bakim-servisi/
‪#‎klima‬ ‪#‎klimaservis‬ ‪#‎klimabakım‬

deeptone dedi ki...

melabaaaaağ amaaaa :)

Adsız dedi ki...

Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html