çiçek2

22 Ekim 2015 Perşembe

Peynirli börek


Malzemeler
5 adet yufka
Yufka araları için:
2 adet yumurta
3 s. bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay  bardağı erimiş tereyağı
1 çay kaşığı karbonat veya k. tozu

İç harcı
Ben telli kaşar kullandım
Maydanoz

Tepsiyi yağla ve 1 adet yufka  şer üzerine bolca yoğurtlu harçtan sür,  2. Yufkayı şer yine sür ve peynirin yarısını koy.  Yine 3. yufkayı ser  yoğurtla ve son peyniri koy.4. yufka,  5.yufkaya da aynı yoğurtlu harçtan sürüp hatta en üstü çokça ıslatıp 180  200 derece fırında pişirin. Ben 3-4 saat buzdolabında beklettim.


Hiç yorum yok: