çiçek2

30 Mayıs 2013 Perşembe

Nar ağacı



Yazar Nazan BEKİROĞLU aynı memlekette yaşıyormuşumda haberim yokmuş tez zamanda tanışmak hatta beynimde resmini çektim tez zamanda karşılaşmak dileğiyle... Bu kadar edebi , akıcı, ayrıntılı, bilgi verici, merak ettirici, kaliteli bir kitap okumamıştım yakın zamanda . Daha doğrusu okumaktayım.Hemen sitesini buldum http://www.naragaci.com/  ... Yazar olmak öyle kolay değil kadın bir kaç ülke gezmiş sırf bu kitap için araştırmış menşeini bulmuş siteye bakın derim..



Haa yazar olmak kolay değil ama okuyucu olmakta hiç kolay değil. Bazen keşke kitap sevmeseydim diyorum.! Yo yo parası değil ama tabi bunun da sorun olduğu zamanlar oluyordur benim derdim ufkun genişledikçe konuşacak kimse bulamıyorsun. Kitap sevmeyenle tartışamazsın, o hazzı anlatamazsın. veee çok geniş hayallerin olur adeta her okuduğun kitapta o kitabın karakterlerinden olursun. Böyle olunca gerçek hayata geçiş yapamıyorsun kimse seni anlayamıyor, duygusal falan filan oluyorsun. En yakınınla bile tartışamıyorsun kelimelerin saçma olduğunu sığınacak şeyin kitaplar olduğunu düşünüyorsun.(bi de ibadeti de sığınılacak yer olarak görüyorum. Üzgünken hatta sevinçliyken kollarını açmış seni bekleyen seccaden ).. Hal böyle olunca ben buraların kadını değilim diyorsun (kibirden değil asla) taşrada açan gül gibi şaşkın, yalnız, kalbolmuş, tehlikelere açık...öyle...
Bu huyumu da hiç sevmiyorum tam yazının gelişme bölümündeyken tak kesiveriyorum yine çoşmaktan korkup beynimdeki kaleme dökülmemiş makalelere, şiirlere, romanlara ekliyorum :)

14 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Ben Nar ağacını okuyup kitabı kapattıktan sonra,uzunca bir süre normal hayatıma adapte olamadım:)hala romanın içinde yaşıyordum.Çok kitap okurum özellikle roman hayatımda bu kadar güzel bir roman okuduğumu hatırlamıyorum.Okumadım yaşadım resmen.Nazan Bekiroğlunun başka kitaplarınıda okumuşluğum vardır.Ama bu bambaşkaydı hatırladıkça yüzümde nasıl bir tebessüm oluşuyor.
Söylemek istediklerinizi anlıyorum ben:)
Güzel paylaşım çok teşekkürler
Sevgiler:)

Adsız dedi ki...

kesinlikle son sözlere katılıyorum ufkun genişledikçe birileri ile anlaşmak o derece zorlaşıyor kiminle konuşacaksın kim seni anlayacak yada anlattığın şeyi idrak edemiyor yanlış anlıyor ondan sonra anlat anlatabilirsen ah ah çok çekiyorum bu okuma derdimden ben.sende benden mişsin ya çok sevindim aynı birini bulduğuma henüz kitabı okuyamadım parasından ötürü ama ilk fırsatta alacağım inş birde çok fazla kitabım var olanağımda çok kütüphane var dibimde para verip onu almak hep zor göründü gözüme nedense biraz cimrilik mi dersin ev geçindirme mi dersin kirada olduğum için zorluyor bazen hesapsız gidince elimin ayarını kaçırıyorum :D sevgilerle

meri dedi ki...

seviyorum sizi arkadaşlarım frekanslarımız aynı ..tabiki kütüphaneden okumak iyi fikir ama ben biriktirmeyi seven biriktirdiklerimi özellikle kitaplarımı paylaşamayan biriyim. Hayalim çocuklarıma kütüphane bırakmak. Gerçekten kitaplar pahalı ama yazarlarında eline çok para geçmiyor yani herkesler haklı. Sevgiyle kalın..

Saadet-i Müstesna dedi ki...

Nazan Bekiroğlu enn çok beğendiğim yazarlardan biridir. Birkaç kitabını okudum Özellikle Lâ/Sonsuzluk hecesi kitabına bayıldım. Tavsiye ederim. Nar ağacı ise okunmayı bekleyen kitaplar arasında..
Okumaya hasret kaldım desem yeri.. ÇAlışma hayatından kendimi kitaba veremedim bir türlü. Böyle kitaplarla ilgili yazıları okuyunca ve özellikle de bu yazılar benim okumayı çok ama çok istediğim bir kitap hakkında olunca da nasıl içim gidiyor anlatamam...

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Bu kitabı ne zamandır okumak istiyorum ama hep erteliyorum.Şimdi sizin yazınız beni tekrar bu kitabı almaya teşvik etti :)

meri dedi ki...

Yaşam izi hadi oku beraber tartışalım. Saadet ilk işim Lâ/Sonsuzluk Hecesi ni almak olucak teşekkürler

birincisin dedi ki...

kİTABI BENDE OKUDUM VE ÇOK BEĞENDİM,KİTAPLAR EN İYİ DOSTTUR,KEYİFLİ OKUMALAR,SEVGİLER:)

Adsız dedi ki...

Located right during PCH in CDMIt is relatively dark in the roomsAll the exertion of working on those themes to make it excellent and memorable is taken by wedding directors in Destin[url=http://www.coastdress4sale.co.uk/index.php]COAST DRESSES[/url] You get to live life daily and never get any added time for makeoversThe Celtic New Year began on November 1st and the idea was thatMy food is heavily persuaded by my California roots

Adsız dedi ki...

Meryemciğim okumaya devam et bırak kimse anlamazsa anlamasın. : Okumak çok güzel ve çok önemli ama ne okuduğu da önemli insanın. Hayırlı günler canım...

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar canım,
Bloğunu severek takip ediyorum bana da beklerim. Sevgilerimle,

tatlı sefam dedi ki...

bu kıtabı okumamısım merak ettım okuyacağım

Adsız dedi ki...

Kitap severliği ne guzel anlatmışsın ablacım. Tam hislerime tercüman :) Birlikte hasbihal edelim inş. Öperim

VuslaT dedi ki...

Canım Nar ağacını henüz bende okumadım ama en kısa zamanda okuyacağım. Dün akşam Sil Baştan'ı bitirdim. Bu sabah Siyah Kan'a başladım bitince nar ağacı okuyayım..
Meri'cim( yabancı isim gibi mi yoksa zannedersem bişeylerin kısaltmasımı ismin) seni googledan bulabilirmiyim demişsin tabiki bulursaun yaz yağmurları yazarak, veya yazyam.blogspot.com dayım sevgilerimle..

VuslaT dedi ki...

http://bloglarmahallesi.com/ canım bu linki izlediklerin arasına ekler isen otomatikman güncel yayınları görürsün duyuruları ve muhtar herhangi bir konuda takılman durumunda yardımcı oluyor. onlar teknik şeyleri daha iyi biliyor..sevgilerimle..