çiçek2

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Hz Ali'nin naklettiği Hadîs-i şerifler




Hz Ali'nin naklettiği Hadîs-i şeriflerden:

"Şu dört şey kişinin saâdetindendir.: Sâliha zevcesi olmak, ana-babaya iyilik eder evlâdı bulunmak, ortalarının özü-sözü bir olmak, rızkı memleketinde bulmak"

"Dört şey var ki(sevapları cennete biriktiği için) cennet hazinesindendir: Sadakayı gizli vermek, başa gelen musibeti saklamak, akrabayı ziyaret edip yardım etmek, Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh demek"

"Allah'tan başka yardımcısı olmayan kimseye zulmedene Allah'ın azabı çok şiddetlidir."

"Marûfu ümmetimin merhametli olanlarından isteyin ki onların çevresinde yaşayasınız. Onu kalbi katı kimselerden istemeyin. Çünkü Allah'ın laneti onların üzerinedir."

"Ey Ali, muhakkak ki ma'rûfu Allah yaratmış olduğu için marûfa da ehil (kimseler) yaratmıştır. Ve marûf ehline marûfu yapmayı sevdirmiştir.Allah, sakinlerini yeni bir hayata kavuşturmak için kurak bir yere nasıl yöneltmişse,marûfu isteyenleri de marûf ehline öyle yöneltmiştir. Dünyada ma'rûf ehli olanlar âhirette de marûf ehli olanlardır."

"Elbisenizi yıkayın, saçlarınızı aldırın (tıraş olun) . Dişlerinizi misvaklayın (fırçalayın). Süslenin ve temizlenin. Çünkü İsrailoğulları bunları yapmamışlardır ve kadınları da(gözleri dışarıda kalarak) zina etmişti."

"Allah'ım, zikrim (in lezzetini duymak) için kalbimin kulaklarını aç! Ve beni sana ve peygamberine itâat ve Kitâb-ı Kerîm'ine uygun amel etmekle rızıklandır."

"Allah'ım, hadislerimi rivayet edip sünnetimi (yolumu) insanlara öğreten, benden sonra yerime geçecek halifelerime rahmet ihsan eyle"

"Muhakkak ki cennette (öyle) çardaklar vardır ki içlerinden dışları, dışlarından içleri görülür. Allah (bunları), yemek yediren, tatlı dille (karşısındakini incitmeden) konuşan, arka arkaya (yani çok) oruç tutan ve insanlar uykuda  iken geceleri namaz kılan kimseler için hazırlamıştır."

"İlim, kapalı birtakım hazinelerdir. Anahtarları sorulardır.Öyle ise sorun ki Cenâb-ı Allah size rahmet eylesin. Zira bu soruştan dört kişi ecir kazanır: Soran, öğreten, dinleyen ve bunlardan hoşlanan."

"Allah'ın rahmetini isteyip ondan ümitvâr olan günahkâr fâsık, Allah'ın rahmetinden ümidini kesen ve me'yûs olan bir âbid ve zâhitten Allah' ın rahmetine daha yakındır."

"Allahü Teâlâ buyuruyor ki: "Allah, benim. Benden başka ilâh yoktur. Kim kelime-i tevhit getirir, birliğimi ikrar ve iman ederse himayeme girer ve azabımdan emin olur."

"Allah Resulü, kırmızılığa meyyal beyazdı.Göz bebeği siyah, kirpikleri bol ve uzundu." (Hz. Ali'nin sözüdür)

"Kim Allah'tan korkarsa (emirlerine bağlanıp yasaklarından sakınırsa) din ve bedeninde kuvvetli yaşar. Memleketinde de (düşmanından) emin olarak gezer. Çünkü Allah'ın dostudur ve O'nun himâyesindedir."


Şu an okuduğum Ahmet Cemil AKINCI'nın Hz. ALİ kitabından...

2 yorum:

birincisin dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım olmuş Meryem'cim.Allah layıkı ile kulluk yapabilmeyi nasip etsin bizlere işimiz zor..Hayırlı Cumalar..

Adsız dedi ki...

Harika bi paylaşım teşekkürler..
hayırlı cumalar