çiçek2

26 Mayıs 2013 Pazar

bir babanın kızına vasiyeti




   Seâdet-i Ebediyye kitabında buyuruluyor ki:"Kızım! Bir genç kızın, kendi başına, aklı ve idraki ile iffetini muhafaza etmesi güçtür. Eğer kız, biraz da güzelse, hatıra ve hayale gelmeyen tehlikelerle çevrilmiş demektir. Bu tehlike, mektepte, yollarda, otobüste, komşularda, hatta evinin içinde yakasını bırakmaz. İşte bunun içindir ki, bir genç kızı kontrolsüz, korumasız bırakmak asla uygun değildir. Ev içinde anne kontrolü, ev dışında baba kontrolü onları, koruyucu melek gibi takip etmelidir.

   Kızım! Belki babanın ömrü, seni korumaya kifayet etmeyecektir. Annen, belki seni her yerde, her zaman takip edemeyecektir.Bu takdirde, sen  sahipsiz olarak, ahlâksızların elinde bir oyuncak mı olacaksın? Seni evvela Allahü teâlanın büyüklüğüne ve O'nun himayesine emanet ederim. Ondan sonra da, yine Allahü teâlanın sana verdiği aklını kullanarak, bu tehlikelere düşmemeye çalışmanı sana tavsiye ederim.
    Kızım! Öyle bir zamanda, öyle bir mekânda yaşayacaksın ki, herkesten, her yerde sana  zarar gelebilir. Bu zarar, senin parana, puluna değil, iffet, şeref ve haysiyyetinedir. Paraya olan zarar telafi edilebilir. Manevi zarar, yerine konamaz. Cemiyet içinde öyle ahlâksızlar vardır ki, bunların içinde genç kadın ve kız için şerefi ile yaşamak güç olur. Eğer sen de, kadınlık duygusunun tesiri altında kalır ve kendine hakim olamazsan, iffetsizliğin ve ahlâksızlığın çukuruna düşersin. Bu çukura düşenlerden kurtulabilen azdır.
    Kızım! Sen de, herkes gibi, evlenebilirsin. Ahlâk güzel olduktan sonra evlenmemek için, hiçbir sebep yoktur.Evlenmeden evvel, flört yapmaya asla heves etme! Bu tecrübe mutlak tehlikedir.İffeti muhafaza için çare, iffeti zedeleyecek her yerden uzaklaşmaktır. Eğlence ismi altındaki davranışlar, genç kızı veya kadını elde etmek için birer tuzaktır. Bunun tuzak olduğuna inanmayanın, tuzağın içine düştükten sonra, aklı başına gelir, ama  iş işten geçmiştir. O tuzaktan kurtulan pek azdır veya yoktur.
    Kızım! İffet, bir kızın, bir kadının, değeri milyonlar elde eden, bir mücevheridir. Bu mücevheri ele geçirmek için, Allahü teâladan korkmayan her erkek bütün şeytanlığını kullanır. Ele geçirdikten sonra, artık o, mücevherlikten çıkmış, âdi bir taş olmuştur ve sokağa atılıverir.Bu alışverişte, erkek, bir nâmus hırsızı, kadın ise, mücevherini çaldırmış bir zavallıdır..."
    Bir evlâdı Cehennem ateşinden korumak, dünya ateşinden korumaktan daha mühimdir. Bu da, imanı, farzları, haramları öğretmek, ibadete alıştırmak ve ahlâksız arkadaşlardan korumakla olur.

                                                                                                              Osman ÜNLÜ



         Kızım ve oğlumun yeni aldıkları ayakkabılara bakarken eşimle benim ayaklarımdan büyük ayakları olduklarını, ne zaman büyüdüklerini, artık çocuk olmadıklarını, hayatı, ahireti ciddiye almaları gerektiğini düşündüm ve takvim yaprağında okuduğum bu yazı cuk oturdu diye sizlerle paylaşmak istedim ..


Allah hepimizin evlatlarına merhamet etsin... Amin...

7 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

amın ne kadar bastan sona doğru bır yazı cocuklarımız once allaha sonra bıze emanetler oyle cabuk buyuyorlarkı ınsan hıc anlamıyor maasallah senınkıler artık senı gecmıs allah bağıslasın hepsını

Unknown dedi ki...

Amiiin.. çok güzel bir yazıydı..ne yazıkki kötü bir zamandayız..Allah evlatlarımızı ve bizi korusun..

Adsız dedi ki...

Kiribati. Coreia (Norte). Coreia (Sul). DecorationsUtilize fusing, Rotating, Braiding and crocheting methods or create some new techniques of your to create simple decorations for your home. White plastic shopping bags make scary ghosts to loaf around your house or decorate the front lawn on Halloween. Simply drape the bag over a foam ball or balloon, Use dental floss secure the bag just below the ball and shred the foot of the bag for a spooky effect.Indien. Indonesien. Iran. Sudo. Suriname. Suazilndia. Does an individuals back hurt? I am aware mine does. Have you seen poor posture? Almost everyone do. Basically, For men stool movement could be related to your wallet. Those who do not provide proper storm inlet filters on development sites face serious consequences, While well. The epa (Environmental protection agency) Enforces CWA polices, And regularly imposes hefty fines on companies seen to be in violation. Failure to use proper storm water inlet filters can cost developers thousands, And also millions, Of profits,Although you can expect to pay thousands of dollars for a black label ralph lauren or a runway prada[url=http://www.tvseriesbank.com]tv series dvd[/url] It's hard to say when we began to turn out to be obsessive consumers but nobody can doubt that we are just that. At least a lot of people! Due to of this is heavy dependence on plastic bags. From USA to cameras, From Asia to down under, Everybody is guilty of using them sooner or later in their lives.As for all the do-it-yourself solutions you've heard of, Many might help, But others are simply myths. Cucumbers, As an example, Can reduce your undereye bags there are times when but probably not for the reason you think they will. And those of you who've been putting hemorrhoid cream on your face will want to keep reading.Airlines suggest 90 minutes in advance two hours for program travel but at daily hightraffic timesA handbag is important item in most women's wardrobe, And womens handbags would be their pride and joy. With the widespread use of just a couple of, Online stores can even deliver a Chanel bag to your doorstep within 3 to 4 days. The problem could be that the Chanel handbag you have ordered from the online store might are a fake product,Cornhole is like playing horseshoes, But whole lot flexible. Horseshoe pegs are placed in the ground and the most are permanent. The online game can be be placed anywhere, For instance, Protecting lots, Digital farms, yards, And so forth, The EU's new regulating system, Labeled as REACH, Is also basically. Although REACH clearly addresses chemicals, It is not limited to chemical manufacturing businesses. The machine will also regulate how supporting companies downstream use chemicals, And their impact on the planet.

VuslaT dedi ki...

tatlım fon renginden yazının yarısını okuyamadım gözüm acıdı ancak öyle doğru bir konu ki okumuş kadar oldum. Yüreğine sağlık bitanem.. Allahcc yavrularımızı gaflet ve kem gözden şeytan şerrinden korusun cümlemizin. amin..

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Allah çocuklarınızı, sevdiklerinizi korusun inşallah.

Adsız dedi ki...

Aminnn.. nasıl guzel bır yazı. maalesef dogru tespıtler :/ Bosuna annelerın altında degıl cennet, cok iş dusuyor bız hanımlara cook. Rabbım hakkını vermeyı nasıp etsın

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Çok güzel bir noktaya değinmişsin canım.Zaman çok çabuk ilerliyor ve çocuklar 20 yaşına da gelse 40 yaşına da gelse annelerinin gözünde hep çocuk oluyor :)