KIYMALI BÖREK Yufkanın üzerine sıvıyağ, ikiye katlatıp bolca yoğurt sürüyoruz. |
ikiye katlanmış yufkayı 6 parçaya ayırıp daha önce tarifini verdiğim kıymalı içten koyup şekildeki gibi katlıyoruz. 200 derecede kızarana dek pişiriyoruz.
Not:Kıymalı iç malzemenin yapılışı;
300-400 gr. kıyma valla benim elimin ayarı yoktur yarım kilo koyup geri kalanını afiyetle yerim :) kendi suyuyla pişer suyunu çeker,1 adet büyük soğan çok küçük doğranır 1 kaşık tereyağıda eklenir kavrulur sonra 2 adet küçük doğranmış yeşil biber ve 1 adet yine küçük doğranmış domatesle pişirilir.1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası ilave edilir, ben biraz biber salçasıda koyuyorum.Tuz ve karabiberle pişirilir...
Not:Kıymalı iç malzemenin yapılışı;
300-400 gr. kıyma valla benim elimin ayarı yoktur yarım kilo koyup geri kalanını afiyetle yerim :) kendi suyuyla pişer suyunu çeker,1 adet büyük soğan çok küçük doğranır 1 kaşık tereyağıda eklenir kavrulur sonra 2 adet küçük doğranmış yeşil biber ve 1 adet yine küçük doğranmış domatesle pişirilir.1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası ilave edilir, ben biraz biber salçasıda koyuyorum.Tuz ve karabiberle pişirilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder