KAHVALTILIK EZME
Yaz sonu yaptığım kahvaltılık biber ve domates ezmesini konserve yapıp saklamıştım.Şimdilerde bizede misafirlerimede afiyet olıyor..
|
2 kg. domates
içini ayıkladığım biberlerin içini dışını bir güzel yıkadım. Kaynayan suya atarak iyice haşladım süzgece çıkarttığım biberleri , yıkanmış kabukları soyulmuş domateslerle zevkinize göre sarmısak ama çokça koyun daha lezzetli oluyor, birlikte robotta incecik yaptım(ben bu sefer biberlerin kabuklarını soymadım gerekte yok zaten ) Püre haline gelen karışımı kocaman bir tencereye koydum orta ateşte suyu epey bi kaybolana kadar pişirdim.Sıvıyağını,tuzunu, acısını (ben kırmızıbiber, çemenotunu, karabiberini, kimyonunu , bolca koydum).İsterseniz yerken cevizde serpiştirebilirsiniz.ALLAH başka acı vermesin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder