5 kg. süt tülbentten geçirilir kaynamaya başlayınca karıştırarak 5-10 dakika arası kaynatılır.Ilınmaya bırakılır , serçe parmağın eklem yeriyle kontrol edilir.Parmağı biraz ısıran sıcaklığa gelince yarım yemek kaşığı( bir önceki yoğurttan cam kavanozda ve buzdolabında sakladığımız) yoğurt mayasını
biraz sütle karıştırıp tencereye döküyoruz.Kapağını kapatıp iyice sarıyor sıcak bir yerde 8 saat bekletip bozmadan buzdolabında 3-4 saat sonra tüketiyoruz.
3 yorum:
Bende yoğurdumu hep evde yaparım en sağlıklısı bu :)
Ohhh mis gibi yoğurt afiyet olsun canım...bende borcam tencerede mayalıyorum...annem mayaya biraz tuz biraz da şeker karıştırıyor çok hoş oluyor ama ben senin gibi sütle karıştırıyorum...hayırlı cumalar...
ev yoğurdu gibisi yok sağlıklı temiz leziz
ellerine sağlık
Yorum Gönder